Pigmentvlekken verwijderen

Sterwit Skin crème

Donkere huid bleken
op natuurlijke wijze

  • Pigmentvlekken verwijderen
  • Ouderdomsvlekken verwijderen
  • Donkere huid bleken
  • Een egale en lichte huid
  • Pigmentvlekken verwijderen
  • Ouderdomsvlekken verwijderen
  • Donkere huid bleken
  • Een egale en lichte huid

Pigmentvlekken verwijderen

De huidskleur van mensen verschilt van heel licht tot heel donker. Ook kunnen er plaatsen zijn waar de huid donkerder kleurt. Hier zit dan meer pigment. We gespreken hoe pigment en pigmentvlekken ontstaan en hoe deze verwijderd kunnen worden.

Hoe ontstaat pigment?
Pigment wordt ook wel melanine genoemd. Onze huidskleur wordt bepaald door de hoeveelheid pigment in de huid. Bij mensen met een donkere huidskleur liggen de pigmentkorrels meer verspreid over de opperhuid, hierdoor kleurt de huid donkerder.
Door invloeden van buitenaf kan de huid extra pigment aanmaken. De huid bestaat uit verschillende lagen. De bovenste laag is de opperhuid. De huidcellen in deze laag vernieuwen zich iedere maand. Onderin de opperhuid worden nieuwe cellen aangemaakt. De bovenste oude cellen (huidschilvers) vallen van de huid af en de onderste komen langzaam omhoog. Bij schadelijke invloeden van buiten af maakt het lichaam uit bescherming nieuwe cellen met meer pigment aan. Pigment kleurt de huid donkerder. Hoe meer donkere cellen er aangemaakt worden hoe donkerder de huid zal zien.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?
Pigmentvlekken kunnen aangeboren zijn maar ook gedurende het leven ontstaan. Bij schade aan de huidcellen kan de pigmentaanmaak ontregeld raken. Het gevolg is een opeenhoping van pigment, er ontstaat een pigmentvlek. Dit wordt ook wel hyperpigmentatie genoemd. Dit kan door verschillende oorzaken komen:

UV-straling uit de zon: Dit is de meest voorkomende oorzaak van ontstaan van pigmentvlekken. Het lichaam maakt uit bescherming meer pigment aan. Wanneer de huid aan te veel UV-straling wordt blootgesteld kan de huid verbranden. Dit kan als gevolg hebben dat de pigmentaanmaak ontregeld worden en er pigmentophopingen ontstaan.

Hormoonveranderingen: Tijdens het gebruik van de anticonceptiepil, een zwangerschap of de overgang verandert de hormoonhuishouding van een vrouw. De hoeveelheid oestrogeen en progesteron in het lichaam verandert en sporen de cellen aan om meer pigment aan te maken. Vaak ontstaan er vlekken op het voorhoofd, de jukbeenderen, bovenlip en kin. Deze vlekken in het gezicht worden ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Na de bevalling, overgang of het stoppen met de pil verdwijnt het meestal weer volledig.

Ziektes: Een te veel aan pigment in de huid kan ook ontstaan door ziektes zoals de ziekte van Addison, een hormoonaandoening van de bijnieren of Hemosiderose waarbij het lichaam te veel ijzer opslaat.

Ontsteking: Door een ontsteking in de huid kan overmatig pigment aangemaakt worden. Dit wordt Postinflammatoire hyperigmentie (PIH) genoemd. PIH kan ontstaan door acne, eczeem, bacteriële infecties en insectenbeten. Wanneer de ontsteking verdwijnt blijft er een donkere plek over. Bij blootstelling aan de zon kan deze nog donkerder kleuren.

Droogte: Ook op plekken waar de huid droger is kan deze donkerder kleuren. Denk daarbij aan de huid in de knieholtes, oksels en rond de anus en vagina.

Pigmentvlekken verwijderen
Met Sterwit Skin zijn pigmentvlekken gemakkelijk te verwijderen. De crème maakt het pigment in de huidcellen lichter. Ook wordt de aanmaak van nieuw pigment afgeremd. De huid zal blijvend lichter worden. Sterwit Skin bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten die hydraterend en verzorgend werken. Nieuwe lichtere huidcellen mengen zich daardoor gemakkelijker met de huidskleur eromheen. Er ontstaat een egaal licht resultaat.

Sterwit Skin is geschikt voor elke huidtype en kan ook op intieme delen van het lichaam gebruikt worden. Doordat Sterwit Skin uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaat heeft het geen schadelijke bijwerkingen en kan het zo lang gebruikt worden als gewenst is.